Konya Meram Özel Diş Polikliniğinde İmplant işlemi yapılmaktadır. İmplant ve İmplant fiyatları hakkında bilgi almak için Meram Özel Diş Kliniğimizden randevu alabilirsiniz.
Neden İmplant Tedavisi Yapılır?
Diş eksiklerinin giderilmesine yönelik en etkili tedavilerden biri de implant tedavisidir. İmplant tedavisinin süreci meşakkatli görünse de alınacak sonuç her daim hastayı mutlu eder. Özel Meram Aşkan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, implant tedavisinde de kullandığı son teknolojiler sayesinde öne çıkar. Hastalar, kliniğimizden mutlu bir şekilde ayrılır.
İmplant Nedir?
İmplant, özet olarak titanyumdan üretilmiş vidaya benzer yapılar olarak ifade edilebilir. Eksik dişler, bahsedilen bu vidalar ile doldurulur. Uygulama, dişin olmadığı bölgede çene kemiğinin oyulması ile başlar. Bu işlem, oldukça basit bir şekilde yapılır. Gerekli görülen ve düşünülen yerin boyutuna uygun bir implant seçilir ve işlemin yapılacağı bölgeye yerleştirilir. Yerleştirme işleminin de korkulacak bir yanı yoktur. Ekstrem durumlar olmadıkça vidalar, yaklaşık on dakika gibi bir süre içerisinde yuvaya konumlandırılacaktır. İmplant diş tedavi konusundaki temel süreç bu kadardır. İmplant diş yerleştiriminin ardından üst kısma da zirkonyum ya da porselen diş tedavisi gibi yöntemler ile taklit diş monte edilir.
Sözü edilen süreç, farklı bir problemin yaşanmadığı durumlar için geçerlidir. İmplantın yerleştirileceği bölgedeki kemiklerin yapısı, implant için uygun olmayabilir. Uygunluğun görülmediği durumlarda sürece bir aşama daha dahil olur. Kemik yapısının güçsüzlüğü söz konusuysa önümüze iki seçenek çıkar. Bölgeye kemik tozu eklenir ve yapı güçlendirilir. Çoğunlukla da bu duruma başvurulur. Ancak spesifik nedenlerden ötürü kemik tozunun kullanılamaması halinde hastanın farklı bir bölgesinden kemik alımı gerekebilir. Kemik alımı söz konusuysa 2 aylık bir bekleme sürecinin ardından implant tedavisi uygulanabilir.
İmplant Tedavisi Güvenilir Midir?
İmplant diş tedavileri uzun yıllardır uygulanan bir tedavi türüdür. Ülkemizde de implant tedavisi, yaklaşık 30 yıldır başarıyla yapılmaktadır. Sürpriz bir şekilde oluşabilecek komplikasyonlar, her tedavi sürecinde yaşanabilir. Ancak implant tedavisinin güvenilirliğini etkileyebilecek bir problemden bahsedilmesi mümkün değildir. İmplant tedavisinin kusursuz bir şekilde yürütülebilmesi için alanında uzman diş hekimlerine başvurmanız önerilir. Özel Meram Aşkan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği uzman hekimlerine implant sürecinin tamamında güvenebilirsiniz.
İmplant kimlere yapılmalıdır?
İmplant tedavisinin başlıca gerekçesi diş eksiklikleridir. Ancak implant, yalnızca çene gelişimini tamamlamış yetişkin bireyler için uygulanabilir. Kemik dokusunun ve yapısının böyle bir tedaviye uygun olması gerekir. Uygunluk için de hastanın gelişimini tamamlamış olması beklenmektedir. Bunun dışında birtakım farklı hastalıkların bulunması halinde de implant uygulaması sakıncalı olabilir. Başta diyabet olmak üzere kalp rahatsızlığı ve benzeri rahatsızlıklara sahip olan hastalar, implant tedavisi öncesi doktoruna danışmak zorundadır. Diyabet hastalığının kontrol edilemeyecek boyutlara ulaşması, alkol ve sigaranın aşırı tüketimi, hamilelik süreci, emzirme dönemi, hemofili problemi ve radyoterapi süresi boyunca implant tedavisinin yapılmaması gerekir. Hastadan, tedavi sonrası gerek duyulan bakımı yapabilecek olması beklenir. Yani bazı fiziksel ya da zihinsel engel durumlarında da hastaya destek olacak refakatçilerin bulunması gerekebilir. Sözü edilen bu istisnaların dışında, implant yapılmasına mani olacak herhangi bir durum bulunmamaktadır.
İmplant Tedavi Süresi
İmplant tedavi süresi ne kadardır? Hasta süreç başlangıcında önce, klinik ve radyografik tetkiklerden geçirilir. Yapılan test sonrasında uygulanacak implantın tip, çap ve boyuna; daha sonra ise protez tipine karar verilir. Tedavi sürecince implantların kemiğe kaynaşma süresi kişiden kişiye değişebilir veya uygulanan bölgeye göre farklılıklar gösterir. Daha doğru ve net bilgi için hekiminize danışmayı unutmayın!
Diş İmplant Tedavileri
İmplant Tedavileri
Ağızda eksik olan veya farklı sebeplerden dolayı kaybedilen dişlerin yerine yenisinin yapılması amacıyla, genellikle titanyum veya titanyum bileşiklerinden hazırlanan yapay diş kökleridir. Ağza yerleştirilecek olan implant sayısı ancak hekimin klinik ve radyografik muayenesinden sonra belirlenebilir.
Basit İmplant
Basit implant tedavisi; farklı sebeplerle veya çarpma sonrası dişlerini kaybetmiş kişilere, ağızda yeterli kemik yapısına sahip olanlara, çene kemiği hacmi ve çene kemiği yüksekliği uygun olan hastalara uygulanmaktadır. Böylece kemiğin tutuculuğunu kişinin ağzına tekrar kazandırıp, gerçek dişlerde bulunan çiğneme fonksiyonlarının geri kazanılmasını sağlar.
Cerrahi İmplant
Cerrahi implant tedavisi; basit implant tedavisi sonrasında ağızdaki dişler 8 – 17 dakika içinde yerleştirilirken, cerrahi implant sürecinde ağızdaki kemik yoğunluğunun ve miktarının uygun olmadığı durumlarda kemik grefti uygulanarak tedavi uygulanacak bölgenin kemikleşmesi beklenmektedir.
3D Dental Tomografi
3D dental tomografi: üç boyutlu diş tomografisidir. Hastalarda 3D Tomografi ile tedavi planlaması daha doğru bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle 20’lik dişlerin çekiminde, implant uygulamalarında, kemik operasyonlarında, tümör ve kist teşhislerinde ve gömülü diş çekimlerinde tedavi sürecinin daha öngörülebilir olmasını sağlamaktadır.
CAD-CAM
CAD/CAM: Bilgisayar desteği ile diş tasarımı ve sonuç üretilmesi anlamına gelmektedir. Hastadan geleneksel tekniklerle ölçü alma zorunluluğu yoktur. Bilgisayara bağlı kamera yardımıyla dişlerden görüntü alınır ve protez tasarımı yapılır. Böylece sadece tek seansta kusursuz sonuçlar elde etmek mümkündür.
İmplant Diş Tedavisi Ağrılı Bir Tedavimi Midir?
İmplant tedavisinin ağrılı bir tedavi olduğu düşünülür. Her cerrahi işlemde olduğu gibi implant tedavisinde de bir nebze acı ya da ağrı hissetmek kaçınılmazdır. Ancak işlem öncesi lokal anestezi uygulanır, lokal anestezi sayesinde tedavi sırasında hiçbir ağrı ya da acı gözlenmez. Bir miktar ağrı, anestezinin etkisi geçtikten sonra yaşanacaktır.
İmplant tedavisinin sonuçları, hayat boyu kendisini hissettirecektir. Bütüncül bir tedavi imkânı veren ve uzun yıllar boyunca problem yaşatmayan implant, bu sebeple katlanılabilir bir ağrı sunabilir. İmplant takılmasının ardından gelen birkaç gün, hasta için ağrılı olabilir. Ancak uzman hekimlerin tavsiye ettiği ağrı kesicilerin kullanılması durumunda ağrılar, büyük ölçüde azalır.
Bireylerin kaygı ve ağrı eşikleri birbirinden farklıdır. Psikolojik durumlar göz önünde bulundurularak bazı hastalar için genel anestezi uygulanması, daha mantıklı görülebilir. Lokal anestezinin yetmeyeceğini düşünen hastalar, lokal anestezi yerine genel anesteziyi tercih edebilir. Genel anestezide hasta uyutulur ve tedavi sırasında doğal olarak hiçbir şey hissetmez. Özel Meram Aşkan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, hasta memnuniyetini ve psikolojisini de göz ardı etmez. Hasta ile hekim arasında oluşturulacak diyalog ve iletişim ortamı sonucunda en uygun anestezi türüne karar verilebilir. Tedavi sonunda her hasta, memnuniyetini dile getirecektir.
İmplant Diş Tedavisinden Sonra Ne Kadar Beklenilmelidir?
İmplant diş tedavisinin ilk aşaması olan vida takılma işleminden sonra bir süre beklenilmesi gerekir. Çünkü kemik, iyileşmesi nispeten uzun süren bir yapıya sahiptir. İyileşme süresi de kişiden kişiye değişebilir. Hastanın yaşından kemiğin durumuna, vidanın materyalinden vida sayısına kadar pek çok şey, sürecin uzunluğunu da belirler.
Genel bir bilgilendirme açısından ortalama bir süre verilecek olursa; implant sonrası bekleme süresinin en az 4 ya da 5 hafta süreceği ifade edilebilir. Bu bekleme süresi, implant ile kemik arasındaki tam kaynaşmanın yaşanacağı süreçtir. Bir ay sonunda implant ve kemik kaynaşacak, iyileşme süresi de buradan sonra başlayacaktır. Tam bir iyileşmenin gözlemlenebilmesi için 2 -3 aylık bir süre zarfında beklenilmesi, tedavinin başarısı açısından oldukça önemlidir. Spesifik durumlar varsa bu süre azalabilir ya da artabilir. Bekleme süresinin göz ardı edildiği durumlarda kaynaşmanın tamamlanmaması görülebilir. İmplant ve kemiğin kaynaşması, sonrasında da iyileşme sürecinin tamamen sona ermesi için bu süre, kesinlikle beklenilmelidir.
İmplant Sonrası Ağız Bakımı
Tedavisi sonrası özellikle ilk 2 gün ağız bakımına ciddi manada önem verilmesi gerekir. İmplant uygulandıktan sonra 1 gün boyunca ağız içi çalkalanmamalı ve gargara yapılmamalıdır. Özellikle dişlerin arası çok fazla baskı uygulanmadan temizlenmeli ve implant ile diş arasındaki boşluklar ara yüz fırçası yardımıyla temizlenmelidir.
İmplant Markaları
Klinik ortamda üretilmeyen ve kaliteli malzeme ile donatılmamış olan implantlar, ağız içinde kalan protez kısmı ile uyumunu zorlaştırır ve zamanla implant üstünde oluşan bakteriler nedeni ile diş eti problemlerine sebebiyet vermektedir. Özel Meram Aşkan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak sadece patentli ve klinik testlerden başarıyla geçmiş implant markaları tercih edilmektedir.
İmplant Diş Fiyatları
İmplant diş tedavileri hakkında bahsedilmesi gereken bir diğer nokta da fiyatlandırmadır. İmplant diş fiyatı muayene öncesi net bir şekilde belirtilemez. Eksik diş sayısı, implant fiyatının belirlenmesindeki en büyük kriterdir. Her bir implant için ayrı bir fiyat biçilir. Uygulanacak implantın materyal kalitesi, implant sayısı, implantın üzerine yapıştırılacak kaplamanın türü gibi etkenlerden de söz edilebilir. Ayrıca kemik yapısının yeterli görülmediği durumlarda kemik tozu eklenecektir ve bu işlem de fiyat üzerinde bir artışa neden olacaktır. Özel Meram Aşkan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği uzman diş hekimleri tarafından yapılacak ilk muayenenin ardından hasta, sürecin tamamı hakkında bilgilendirilir. Ayrıntılı bilgi almak ve sürecin aşamalarını öğrenmek isteyenler kliniğimiz ile ayrıca iletişime de geçebilir.
İmplant tedavisi hakkında sıkça sorulan sorular
İlk muayenede ne yapılır?
Öncelikle ağızda eksik dişler tespit edilerek, implant yapılacak bölgenin uygun olup olmadığı kontrol edilir. Daha sonra hekiminiz ağız içindeki ilgili bölgelerden üç boyutlu görüntü (tomografi) veya panoramik radyografi alarak implant uygulanacak kemik yapısı ve miktarı değerlendirilir.
Diş çekimi sonrası implant tedavisi aşamaları nelerdir?
Birinci yöntem: İlk olarak hemen yükleme yani diş çekiminden hemen sonra hiç beklenmeden implantların ağza yerleştirilmesidir.
İkinci yöntem: Dişin çekilmesinin ardından yaklaşık olarak 1 ila 3 ay arası beklendikten sonra implantlar dişe yerleştirilir. Beklemenin amacı çekim boşluğunun kemikle dolmasının beklenmesidir.
Herkese implant yapılabilir mi?
Bazı istisnai durumların dışında her hasta için implant oldukça faydalı bir tedavidir. Bazı hastalarda kalıtımsal olarak ağızda çok ince/kalın veya az/çok kemik olabilir. Gerekli taramalar sonrasında hekiminiz ‘’sistemik sağlık durumu’’ değerlendirmesi yaparak size detaylı bilgi verecektir.
Flepsiz ‘dikişsiz’ implant cerrahisi nedir?
Diş eti herhangi bir kesilme işlemine tabi tutulmadan ve dikiş atılmadan yapılan işleme flepsiz implant cerrahisi denir. İşlem sırasında yumuşak dokular zarar görmeden implant tedavisi yapılır. Böylelikle iyileşme süreci daha hızlı ve rahat olmaktadır. Her vakanın flepsiz implant cerrahisi için uygun bir teknik olmayacağı unutulmamalıdır!
İmplant vücutta alerjik bir reaksiyon yapar mı?
İmplant, tüm dünyada % 98 başarı oranıyla uygulanmaktadır. Sağlıklı bir yapıda olması için malzeme temelinde genellikle titanyum kullanılır. Bu nedenle de vücutta alerjik bir reaksiyon ya da yan etki göstermezler. Titanyum, insan vücudu ile mükemmel bir kemik uyumu sağlar. Böylelikle çene kemiğine bütünleşerek, doğal dişlere en yakın görünümü sağlamaktadır.
İmplantın ömrü ne kadardır?
İmplantın dayanma süresi hastanın genel ağız hijyenine verdiği öneme bağlıdır. Doğru bir bakım ve ağız hijyenine dikkat edildiği taktirde bu süre 15 yıldan fazla bir zamana uzayabilir. Dişleri düzenli ve doğru şekilde fırçalama, diş ipi kullanımı, gargara ile düzenli bakım yapılması ve hekiminizin çizdiği sınırlar çerçevesinde hareket edilmesi halinde implantlar ömür boyu kullanılabilir.
İmplant zararları var mıdır? Hangi durumlarda risk oluşur
İmplant uygulamasında hekimin hasta için uygun tekniğin kullanılması ile yan etkilerin oluşması oldukça düşük bir ihtimaldir. Peki hangi durumlarda risk oluşur?
Diyabet ve kronik kardiyovasküler hastalıklar
Çok sık şekilde sigara kullanan kişiler
Uyuşturucu madde ve alkol bağımlıları
Baş ve boyun bölgesine yüksek dozda radyoterapi uygulanmış kişiler
Kortikosteroid ya da immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan hastalar
Yüksek tansiyon, bağ dokusu hastalıkları, hemofili ve önemli bağışıklık sistemi yetersizlikleri gibi kronik hastalıkları olan hastalar
Yukarıda belirtilen hasta gruplarında implant uygulaması risklidir ve süreç başarısızlıkla sonuçlanabilir.
Her diş için implant yapılması gerekir mi?
Diş hekimlerinin tercihi, kaybedilen her diş için genellikle implant uygulanması yönündedir. Kaybedilen dişin yeri rehabilite edilmediği takdirde boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerde devrilmeler meydana gelir. Bu durum çiğnememizi, kalan dişlerin ömrünü olumsuz etkiler.
İmplant uygulanırken ne kadar ağrı duyarım?
Cerrahi işlem sırasında lokal anestezi yapılacağından dolayı herhangi bir ağrı çekmezsiniz. Tedavi sonrası hekiminizin vereceği ağrı kesiciler ile hissedilen ağrı ciddi seviyede hafifler.
Damak (hareketli) protez kullanan hastalar yararlanabilir mi?
Dişsiz hastalar da dahi ağızda yeterli kemik bulunması halinde implant tedavisi sonrasında yapılacak olan sabit protezler sayesinde hastalar eski hareketli protezlerinden kurtulabilirler.
İmplant sonrası nasıl beslenmeliyim?
İşlem sonrasında özellikle birkaç gün sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Yumuşak ve besleyici gıdalar tercih edilmelidir. Tedavi bölgesinin iyileşmesi tamamlandıktan sonra herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Diş çekildikten sonra implant ne zaman yapılır?
İmplant yapılacak diş sayısına göre tedavi süresi değişkenlik göstermektedir. Başarılı bir tedavi için hekimin hastayı genellikle iki seans görmesi ve kontrol etmesi gerekmektedir. Günümüz teknolojisinde, diş köklerinde veya ağızda herhangi bir enfeksiyon bulunmaması halinde implant sonrası üç aylık bir süre içinde, kaybettiğimiz dişin yerine aynı fonksiyonları gören implant üzeri protezler yapılabilmektedir.
İmplant günlük yaşantımı etkiler mi?
Tedavi, çok büyük bir bölgeyi ilgilendirmiyorsa genellikle ertesi gün normal hayatınıza devam edebilirsiniz.