Meram Lamine Diş, Meram Laminate Veneer, Konya Lamine Diş, Konya Kompozit Laminate Veneer, Konya Kompozit Laminate Veneer Diş Kaplama, Konya Laminat Venerler, Konya Laminate Veneers, Konya Laminate Veneer Fiyat

Konya Meram Özel Diş Polikliniğinde Laminate Veneer (Yaprak Porselen) işlemi yapılmaktadır. Laminate Veneer (Yaprak Porselen) ve Laminate Veneer (Yaprak Porselen) fiyatları hakkında bilgi almak için Meram Özel Diş Kliniğimizden randevu alabilirsiniz.

Laminate Veneer nedir?

Laminate veneer, lamine diş, porselen lamina veya yaprak porselen ya da tırnak diş olarak da bilinirler. Lamina latince kökeni olarak yaprak anlamına gelmektedir. Gülüş tasarımında, dişlerin ön yüzeyine yapılan istenilen diş formu ve diş rengini vermek amacıyla yapıştırılan 0,3-0,7 mm kalınlığına ince porselen yapılardır.

Laminate veneerleri hanımların takma tırnakları şeklinde düşünebiliriz. Zaman zaman dişler oldukları pozisyondan daha dışa doğru çıkarılacaksa , az bir diş kesimi ile hatta hiç diş kesimi gerektirmeden uygulanabilir. Eğer dişler mevcut pozisyondan daha ince ise ya da dişler içeriye doğru konumlandırılacaksa, bu miktara göre fazla diş kesimi gerektirirler.

Laminate veneer hangi durumlarda uygulanır?

Mevcut restorasyonların sararması ve dişlerdeki renk bozukluklarında, ortodontik tel tedavisinin istenmediği ya da yapılamadığı çapraşık dişlerde, aşınmış aşırı kısa dişlerin varlığında, dişlerde diastemaların ( diş aralıklarının) mevcudiyetinde, form(şekil) olarak bozuk dişlerin varlığında, kısaca bizi estetik açıdan mutsuz eden birçok durumda kişiye yeni bir gülüş kazandırmak için uygulanırlar.

Laminate veneer dişlerin avantajları nelerdir?

Diş hekimliğinde porselen estetik açıdan en başarılı ve uzun ömürlü malzemedir. Porselenin mevcut dişler üzerinde estetik amaçla kullanılmasında laminate veneerler en konservatif (koruyucu)yöntemi bize sunarlar. Mevcut dişlere bazen hiç aşındırma dahi yapmadan yapılabilen laminalar sayesinde diş hekimi kişiye uygun gülüş tasarımını uygulayabilmektedir. Dişlerin çiğneme yüzeylerine dokunulmadığından kişiye hiç rahatsızlık vermezler ve alışma problemi olmaz. Estetik açıdan en mükemmel sonuç elde edilen yöntemdir. Bunun nedeni malzemenin yüksek ışık geçirgenliğidir. Dişlerin üzerine kalıcı olarak, dişin kendi minesi gibi adapte olurlar ve yapıştırıldığında tekrar çıkarılmaları mümkün değildir.

Laminate veneer dişlerin dezavantajları nelerdir?

Diğer yöntemlere göre uygulaması ve yapım aşaması çok hassastır. Yüksek teknik beceri gerektirir. Laboratuardaki yapım aşaması ve ağızdaki yapıştırma işlemi titizlik gerektirir. Bu sebeplerden dolayı pahalı bir uygulamadır.

Herkes laminate veneer yaptırabilir mi?

Gülüş tasarımı yaptırma ihtiyacı olan her yaşta ve kişiye yapılabilir. Diş eksikliği durumlarında dişlerin arka yüzeylerinde büyük dolgu, çürük veya aşınma olduğunda, aşırı dişeti çekilmelerinde, aşırı bruksizm (diş gıcırdatan) kişilerde yapılamazlar. Kişiye uygunluğu, en doğru yöntem ve materyal açısından ancak muayene sonucu diş hekiminin önerisiyle belirlenebilir.

Laminate veneer dişlerin ömrü ne kadardır?

Diş ve dişeti sağlığı korunduğu müddetçe, uzun yıllar sorunsuz kullanabilirler. Lamina veneerler parlaklıklarını ve renklerini korurlar. Çevre dokularda yıllar içerisinde meydana gelen değişiklikler tekrar estetik açıdan sıkıntılar meydana getirmedikçe kullanılmaya devam edilebilirler.

Laminate veneer dişler sararır mı?

En yüksek kalitede seramikten yapılan lamina dişler renk ve parlaklıklarını kaybetmeden korurlar. Sigaradan, çay, kahve gibi içeceklerden etkilenmezler Meydana gelen bir sararma ancak bir dişin canlılığını yitirmesinin sonucu dişin sararmasıyla meydana gelebilir.

Laminate veneer dişler düşer mi?

Lamina dişler adeziv yöntemlerle resin yapıştırıcılar kullanılarak dişe yapıştırılırlar ve tekrar çıkarılmaları veya düşmeleri pek mümkün değildir. Çıkarılacakları zaman bir dişi baştan kesim yapacak gibi elmas frezlerle aşındırılarak uzaklaştırılabilirler.

Laminate veneer yaptırmak ne kadar sürer?

Lamine dişlerin laboratuar üretim aşamaları 3-4 gün sürer ancak yapılacak gülüş tasarımı ve detaylı ön çalışmalarla bu süreyi yaklaşık 1 hafta olarak düşünmek gerekir. Diş kesimi ve ölçü seansını takiben 1 hafta sonra yapıştırma seansı olarak temelde 2 seans sürer.